Kylling i karry

Kylling i karry

Ingredienser

  • kogevand
  • 1 liter vand med bouillonterninger
  • kødboller
  • 500 g blandet svinekød og kalv
  • 1 mellemstort løg, finthakket
  • 1½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 bouillonterning
  • 0,5 spsk salt
  • 1 stor knivspids peber
  • karrysauce
  • 4 spsk olie
  • 2 spsk karry
  • 1 dl mel
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. kogevand
  2. Bring vand med bouillonterninger i kog
  3. kødboller
  4. Bland ingredienserne til kødbollerne sammen..
  5. Form farsen til kugler på din håndflade ved hjælp af en teske. De skal være ca. på samme størrelsen som valnødder.
  6. Kog dem i bouillonvandet indtil de flyder, og så bare et par minutter mere.
  7. Hæld kogevandet i en skål og brug det saucen.
  8. sauce
  9. Varm olien i den nu tomme gryde.
  10. Steg karryen i olien i et par sekunder.
  11. Tilsæt mel og steg det i 1-2 minutter. Det bør være tyktflydende, men flydende, så tilføj mere olie, hvis der ikke er nok.
  12. Tilsæt kogevandet fra kødbollerne og fløde. Lad det koge tykkere.
  13. Når saucen er fortykket tilføjes kødbollerne.
  14. Krydr med salt og peber.
https://www.asmusu2.dk/2017/02/kylling-i-karry/