Kylling i karry
Ingredienser
- kogevand
- 1 liter vand med bouillonterninger
- kødboller
- 500 g blandet svinekød og kalv
- 1 mellemstort løg, finthakket
- 1½ dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk mel
- 1 bouillonterning
- 0,5 spsk salt
- 1 stor knivspids peber
- karrysauce
- 4 spsk olie
- 2 spsk karry
- 1 dl mel
- 1 dl fløde
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- kogevand
- Bring vand med bouillonterninger i kog
- kødboller
- Bland ingredienserne til kødbollerne sammen..
- Form farsen til kugler på din håndflade ved hjælp af en teske. De skal være ca. på samme størrelsen som valnødder.
- Kog dem i bouillonvandet indtil de flyder, og så bare et par minutter mere.
- Hæld kogevandet i en skål og brug det saucen.
- sauce
- Varm olien i den nu tomme gryde.
- Steg karryen i olien i et par sekunder.
- Tilsæt mel og steg det i 1-2 minutter. Det bør være tyktflydende, men flydende, så tilføj mere olie, hvis der ikke er nok.
- Tilsæt kogevandet fra kødbollerne og fløde. Lad det koge tykkere.
- Når saucen er fortykket tilføjes kødbollerne.
- Krydr med salt og peber.