Tabbouleh salat
Ingredienser
- 450 gram bulgur
- 3,5 dl kogende vand
- 0,5 dl friskpresset citronsaft
- 0,5 dl god olivenolie
- 3 1/2 tsk salt
- 200 gram forårs løg
- 20g hakkede friske mynteblade
- 20g hakket fladt persille
- 1 agurk, unpeeled, frøet og medium-terninger
- 200g kirsebær tomater
- 1 tsk friskmalet sort peber
Sådan gør du
- Placer bulguren i en stor skål, hæld det kogende vand og tilsæt citronsaft, olivenolie og 1 1/2 tsk salt. Rør det rundt og lad derefter stå ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Hak forårsløgene
- Del agurken og fjern frøene og skær den derefter i små terninger
- Skær cherrytomaterne i halve.
- Tilsæt de forårsløg, mynte, persille, agurk, tomater, 2 teskefulde salt og peber i bulguren og bland det hele godt sammen.