Jule cupcakes
Ingredienser
- Til dejen:
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 æg (e)
- 115 g mel
- 1 tsk bagepulver
- chili pulver
- honningkager krydderier
- 4 tsk kakaopulver
- citronskal
- 1 håndfuld chokoladedråber
- Til påfyldning:
- Hindbærmarkelade
- Til topping:
- 2 dl fløde
- 125 g chokolade, fuldmælk eller mørk chokolade
- 1 tsk chili pulver
- stødt kanel
- flormelis
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør smør, sukker og vaniljesukker til en creme, rør æggene i 1 ad gangen, tilsæt deresterende ingredienser (undtagen chokoladedråberne) og bland det godt.
- I slutningen hældes chokoladedråberne i.
- Hæld dejen i små forme og bag dem i 20 minutter.
- Til topping:
- Hak chokoladen og læg i en skål. Varm fløden op og hæld den derefter i skålen med chokoladen. Rør til chokoladen er opløst i en ensartet masse er dannet. Tilsæt krydderierne og lad det afkøle, mens du rør i cremen ind i mellem.
- Udhul de afkølede cupcakes, og gem resterne og tilsæt syltetøj i hullet. Dæk hullet til med resterne.
- Hæld den kolde topping i en pose og dekorér cupcakes.
- Støv med puddersukker.