Bibimbab opskrift
Ingredienser
- 5 dl ris
- 100 gram oksekød
- 5 tørret shiitake champignon
- 1 agurk
- 2 æg
- 4 blade af rødbladet salat
- rød sojabønnepasta
- Krydderiblanding til oksekød
- Bibimbab krydderiblanding til grøntsager
- 1 spsk sesamfrøolie
- 0,5 spsk sesamfrø
- 1 tsk finhakket forårsløg
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at koge risen efter forskriften
- Skær oksekødet i små strimler og bland krydderiblandingen til oksekød sammen med og steg det i en stegepande, og stil det til side.
- Del æggehviden fra æggeblommerne og steg dem hver for sig, og skær dem i små strimler.
- Lad shiitake champignon bløde op i vand i 15 minutter og rengør dem. Klem vandet ud og skær dem i små strimler. Steg dem på panden i 1-2 minutter med lidt af krydderibladningen til grøntsagerne.
- Del agurken på langs of skær den i tynde strimler. Tilsæt salt og lad det trække i 5 minutter. Klem vandet ud og steg og dem med lidt af krydderiblandingen til grøntsagerne.
- Riv den rød bladede salat i små strimler og bland det sidste af krydderiblandingen sammen med den.
- Hæl risen i en skål og pynt med salaten og grøntsagerne.
- Server med den røde soyabønnepasta og sesame olie.
- Rød soyabønnepasta er stærk