Denne indiske opskrift på butterchicken / Murgh makhani passer godt til ris
Murgh Makhani
Ingredienser
- 0,75 dl fedtfri yoghurt
- 1 spiseske tandoori masala pulver
- 800 gram kyllinge stykker
- 0,5 løg, hakket
- 1 lille stykke frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk vand
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 2 teskefulde garam masala
- 1/4 tsk chili pulver
- 2,5 dl tomatsauce
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 spsk smør
- 1 tsk tørret bukkehorns blade
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rør yoghurt og tandoori masala pulver sammen i en stor skål og bland detgodt.
- Tilsæt kyllingen så de er godt dækket i marinaden. Stil den marinerede kylling i køleskab i 1 time. Tag derefter kyllingstykkerne op og kasser resten af marinaden.
- Purer løg, ingefær og hvidløg med vandet i en blender, indtil det danner en glat pasta.
- Varm 1 spsk olie i en stor stegepande over medium varme. Steg kyllingen i den varme olie, indtil den er let brunet på alle sider.
- Fjern kyllingen fra stegepanden.
- Opvarm den resterende olie stegepanden.
- Steg løgpastaen i den varme olie, indtil fugtigheden for det meste afdampes, ca. 3 minutter. Tilsæt garam masala og chili pulver over blandingen og steg 1 minut mere. Hæld tomatsausen i blandingen, reducer varmen og giv det yderligere 5 minutter.
- Tilsæt kyllingen sammen med madlavningsfløden og skru op for varmen, så det kommer op at koge.