Popcorn cupcakes

Popcorn cupcakes

Ingredienser

  • Til dejen:
  • 150 g margarine
  • 120 g sukker
  • 3 æg
  • 120 g majsmel
  • 80 g mandelmel
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 2 spsk appelsinmarmelade
  • 250 g dåsefersken
  • 0,5 dl ferskenjuice, fra dåsen
  • Til topping:
  • 50 g popcorn
  • 1 spsk fløde stabilisator
  • 20 g kokosolie
  • 1 g sukker
  • 100 g chokolade, mørk
  • 200 g flødeskum

Sådan gør du

  1. Først muffinsformene klar og forvarmer ovnen til 17 grader.
  2. Tør ferskenerne af og skær dem i små terninger. Gem 0,5 dl af saften.
  3. Pisk margarine og sukker i indtil det er lidt skummet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk imens.
  4. Bland majsmel med mandelmel og bagepulver og læg det under æggemassen. Derefter lægges ferskenstykkerne forsigtigt på..
  5. Spred dejen på forme, sæt i ovnen og bag dem i 25 minutter.
  6. Fjern cupcakes fra ovnen, børst straks med ferskenjuice og fjern fra formen efter 10 minutter. Lad det køle af.
  7. Bryd chokolade og kokosfedt i stykker og smelt ca. 2/3 af det over et vandbad. Fjern det fra vandbadet og smelt den sidste 1/3 i det.
  8. Bland flødeskummen med sukker og flødestabilisator og fordel blandingen på cupcakesne.
  9. Hæld popcorn i den smeltede chokolade og bland godt og fordel det øverst.
  10. Køl cupcakes af i 10 minutter for at gøre chokoladeblandingen skal stivne.
  11. Det bliver best hvis man laver chokolade/popcorn blandingen lige inden serveringen, da popcorne bliver kedelige, hvis de står for længe.
https://www.asmusu2.dk/2019/01/popcorn-cupcakes/