Som en juletradition plejer jeg at tage til Sverige og købe nogle færdiglavede plader til et pepparkakshus, men i år var jeg for tidligt på den, og så blev det til jeg lavede det hele selv.
Brunkage dej til figurer
Ingredienser
- 100 g smør
- 1,5 dl fløde sukker
- 1 dl sirup - lys
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 tsk stødt kanel
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
- 1 tsk bagepulver
- 8 dl hvedemel
- Skabelon til huset
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Lad smørret smelte i en gryde. Bland sukker, sirup, creme, kanel, ingefær og nelliker og lad det køle af. Bland derefter bagepulver og mel i.
- Lad dejen hvile i en plastikfilm i køleskab i 1 dag. Ælt dejen og del den op i nogle stykker. Rul dejen ud til den er ca. 3 mm tykt. Jeg brugte min pastamaskine til dette, så jeg var sikker på de blev lige tykke.
- Skær stykkerne ud ved hjælp af skabelonen.
- Skær en bundplade ud, der er større end huset.
- Bag peberkagerne kager i ovnen i et kvarter.
- For at samle de forskellige dele brugte jeg en almindelig glasur og limede huset sammen inde fra.
- Da huset var blevet tørt kunne jeg så pynte huset med glasur i forskellige farver