Mayonnaise er ikke svært at lave og tager heller ikke særlig lang tid. Man kan også nemt lave sine egne varianter vil at tilsætte den lidt ekstra smag.
Tilsæt fx. 1/4 – 1/2 tsk af din ønskede krydderi, såsom basilikum, estragon, paprika eller persille. Man kan også rive noget agurk og få det til at minde om remoulade.
Hjemmelavet mayonnaise
Ingredienser
- 1 æg
- 1/2 tsk sennepspulver
- 1/2 tsk salt
- 2 spk klar eddike
- 2,5 dl rapsolie
Sådan gør du
- Hæld æg, tør sennep, eddike og 1/2 dl olie i en blender
- Blend det langsomt i 1-2 minutter.
- Stop blenderen af og skrab siderne hvis det er nødvendigt.
- Tænd for blender igen, og mens den kører, tilsættes langsomt den resterende olie.
- Blend indtil konsistensen er mayonnaise.