Granola smager godt, men det man køber i butikkerne indeholder mange gode og sunde ingredienser men også utrolig mange kalorier, som gør det mindre sund. Det er ret nemt at lave selv. Så man kan få en sundere udgave.
Hjemmelavet granola
Ingredienser
- 8 dl havregryn
- 3 spk brunt sukker
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
- 3/4 dl honning
- 1/2 dl vegetabilsk olie
- 1 tsk vanille ekstrakt
- 1 dl tørret frugt i små tern
- 1 dl groft hakkede nødder eller frø
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Hæld havre, brunt sukker, kanel og salt i en stor skål og rør rundt så det bliver blandet godt. Sæt det til side.
- Hæld honning, olie og vanilje i en skål og rør rundt for at kombinere det. Hæld blandingen over havreblandingen og bland dem, indtil havre blandingen er grundigt overtrukket.
- Spred blandingen i et tyndt, lige lag på pagepabir. Bage det ii 15 minutter, rør derefter og fortsæt bagning, indtil granolaen er meget lys gyldenbrun, ca. 5 til 15 minutter mere.
- Fjern bagpladen fra ovnen og afkøl granolaen til stuetemperatur.
- Rør rundt i den lejlighedsvis, ca. 20 minutter.