Kartofler og linser med spidskommen ristet blomkål

Kartofler og linser med spidskommen ristet blomkål

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 spsk karry
  • 100g tørrede røde linser
  • 400g karton af hakkede tomater
  • 2,5 dl vand
  • 4 spsk kokosmælk
  • 1 blomkål
  • 1 spsk kokosolie
  • 1/2 tsk spidskommen

Sådan gør du

  1. Skær kartoflerne i halve og kog dem indtil de er møre.
  2. I mellemtiden forberedes blomkålen ved at lave små buketter. Sæt det i en bakke med olie og drys med spidskommen og hæld kokosolien over. Bag det i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.
  3. Tilsæt olie til en stor gryde over medium varme. Hak løg og tilsæt i gryden med karry. Steg i 2 minutter tilsæt derefter linser, tomater og vand. Dæk gryden og lad det simre i 15 minutter.
  4. Når kartoflerne er kogt, tilsættes til karryretten sammen med kokosmælk. Kog i yderligere 10 minutter, indtil karrysaucen er tyk og cremet.
  5. Tilsæt salt efter smag.
https://www.asmusu2.dk/2017/01/kartofler-og-linser-med-spidskommen-ristet-blomkaal/