Kartofler og linser med spidskommen ristet blomkål
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 1 spsk olie
- 1 løg
- 2 spsk karry
- 100g tørrede røde linser
- 400g karton af hakkede tomater
- 2,5 dl vand
- 4 spsk kokosmælk
- 1 blomkål
- 1 spsk kokosolie
- 1/2 tsk spidskommen
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i halve og kog dem indtil de er møre.
- I mellemtiden forberedes blomkålen ved at lave små buketter. Sæt det i en bakke med olie og drys med spidskommen og hæld kokosolien over. Bag det i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.
- Tilsæt olie til en stor gryde over medium varme. Hak løg og tilsæt i gryden med karry. Steg i 2 minutter tilsæt derefter linser, tomater og vand. Dæk gryden og lad det simre i 15 minutter.
- Når kartoflerne er kogt, tilsættes til karryretten sammen med kokosmælk. Kog i yderligere 10 minutter, indtil karrysaucen er tyk og cremet.
- Tilsæt salt efter smag.