Har du nogle krydderier du er i tvivl hvad krydderiet passer til?
Her er en simpel liste med, hvad de oftest bruges sammen med.
Suppe: Laurbærblad, kørvel, estragon, merian, persille, sar, rosmarin.
Salater: Basilikum, purløg, estragon, hvidløg, persille, skovsyre. (Bedst bruges frisk i salater eller tilføjes til salatdressing).
Frugt: Anis, kanel, koriander, nelliker, ingefær, mynte.
Grøntsager: Basilikum, kørvel, purløg, dild, estragon, mynte, persille, peber, timian.
Ost: Basil, kørvel, purløg, karry, dild, fennikel, hvidløg, purløg, merian, oregano, persille, salvie, timian.
Brød: Kommen, merian, oregano, birkes, rosmarin, timian.
Fjerkræ: Laurbærblad, kørvel, estragon, merian, persille, sar
Oksekød: laurbærblade, purløg, nelliker, spidskommen, hvidløg, chili, merian, rosmarin, sar.
Lam: Hvidløg, merian, oregano, rosmarin, timian.
Svinekød: Koriander, spidskommen, hvidløg, ingefær, chili, peber, salvie, sar, timian.
Fisk: Kørvel, dild, fennikel, estragon, hvidløg, persille, timian.
Du kan evt. se en mere uddybet liste her