Grøntsags muffins
Ingredienser
- Smør til formene
- 350 g mel
- 3 1/3 tsk bagepulver
- 2/3 tsk bagepulver
- 1 1/3 tsk salt
- 150 g revet ost
- 2 æg
- 80 ml olie
- 3,5 dl kærnemælk
- 200 g kartofler
- 200g knoldselleri
- 100 ml lunken mælk
- salt
- muskatnød
- Halve valnødder til pynt
- Basilikum til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 ° og gør muffinsformene klar.
- Bland mel, bagepulver, natron, salt og ost. Ægget piskes, olie, mælk og mel tilsættes og omrøres kortvarigt. Hæld dejen i muffin bakke og bages på midterste rille omkring 20-25 minutter.
- Skræl kartofler og selleri og skær dem terninger og kog dem møre i saltet vand. Tilsæt den lunkne mælk lav det til mos og smag til med salt og muskatnød.
- Skær de afkølede boller vandret, fylde med mos og lad noget af moden blive til pynt.
- Sæt den anden halvdel af muffinen på og pynt hætten med mos, nødder og basilikum.
- Det giver ca. 8 muffins