Berbere er en etiopisk krydderi blanding som er meget almindeligt i den etiopiske madlavning. Brug den til doro wot, Misir wot, eller som et chilipulver i din livret!
Berbere krydderi
Ingredienser
- 2 tsk bukkehorn frø
- 1 tsk sorte peberkorn
- 10 hele nelliker
- 16 tørrede røde tynde chilier, med indmaden fjernet
- 3 tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt allehånde
- 2 tsk stødt kardemomme
- 4 spsk løg pulver
- 6 spsk paprika
- 1 spsk hvidløg salt
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Kombiner bukkehornsfrø, peberkorn og nelliker i en lille stegepande. Varme over medium høj varme, indtil duftende og ristede, ca 3 minutter. Det må ikke brænde på. Sæt til side.
- Mal de røde chilier i en krydderi kværn eller kaffemølle. Tilsæt de ristede krydderier og mal indtil du får et fint pulver.
- Kombiner chili blanding med de resterende ingredienser.
- Bland det godt.