Denne ret kan for eksempel også bruges til tilbehør til en kødret, eller som fyld i tortillas eller andre fladbrød.
Kål og kartoffel fad (Atkilt)
Ingredienser
- 1/2 dl olivenolie
- 4 gulerødder, skåret i skiver
- 1 løg, skåret i tynde skiver
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt sort peber
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 snittede lille hoved kål,
- 4 kartofler, skåret i tern.
- 3/4 dl vand
Sådan gør du
- Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Sauter gulerødder i varm olie indtil de er lidt blødgjorte.
- Tilsæt løg og sauter indtil løget er duftende, ca 2 minutter.
- Krydder gulerodsblandingen med gurkemeje, spidskommen, peber, og stødt ingefær.
- Rør kål ind i gulerodsblandingen; rør rundt lejlighedsvis, indtil kålen krøller.
- Hæld kartoflerne i kål blandingen, og rør det hele rundt. Hæld vand i gryden og rør rundt. Bring væsken i kog, reducer varmen, og lad det simre. Rør i blandingen hver 10 minutter, indtil kartoflerne er møre.